22 feb: Koud!

//22 feb: Koud!

Vanmorgen stonden we op met een heel waterig zonnetje, dat al snel verdween achter een dikke laag bewolking. Volgens de weersvoorspellingen zou er wel eens een 1/2 inch (15mm) kunnen vallen en Thom verzekerde me dat dat heel veel regen is voor één dag! We gaan het zien. Inmiddels is het half vijf ‘s middag en de regen heeft gezellig op het dak van de camper getikt, maar is nog niet verworden tot een grijs, dik watergordijn.

Zodra de zon zich niet laat zien, is het flink koud. De temperatuur komt niet boven de 9 graden en dus kacheltje en dikke truien aan. Vanmorgen hebben we ons, voordat het begon te regenen, nog gewaagd aan een mooi stuk fietsen bij Blue Diamond. Wat een boel mooie trails zijn daar aangelegd. We hadden flink wat laagjes aangedaan en dat was ondanks dat je fysiek bezig bent, geen overbodige luxe! Toen we weer in de auto zaten, hadden we helemaal een wintersport gevoel, thuis lekker warm douchen en een pan soep gemaakt om weer op te warmen. We hebben een goed warme douche, maar er zit lucht in de leiding, waardoor die enorm sputtert. We zetten de waterpomp aan en uit omdat ie anders blijft zoemen, maar ik weet niet of dat nou zo goed is voor de totale waterdruk: Paul, heb jij hier nog advies over?

IMG_6554

Beenwarmers, thermo shirt + dik fleecevest en sjaal waren geen overbodige luxe 🙂

Morgen vertrekken we hier en rijden we naar Death Valley National Park. We hebben daar een plek gereserveerd voor 2 nachten om wat dingen te bekijken en rijden dan woensdag dwars door het park richting het stadje Lone Pine. Daar in de buurt zijn een aantal rockhound sites, waar je bijzondere stenen en fossielen kunt vinden en dat leek me wel een leuke speurtocht. Ik heb een paar boeken over ‘gem trails’ gekocht en hoorde van mijn moeder dat mijn oma graag stenen zocht en ook een mooie verzameling had, dus wie weet is het een familie trekje 🙂 Ik kijk altijd al graag op het strand naar mooie stenen en schelpen, al kwam ik op Curacao niet echt aan mijn trekken, want daar vind je weinig bijzonders. Het lijkt me echt super leuk om op een site te zoeken waarvan bekend is dat je er een concentratie van het één of ander hebt. Er staan prachtige plaatjes in de boeken van gepolijste stenen, maar het is wel nuttig om nog even te achterhalen hoe stenen er uit zien als je ze in de natuur vindt. Thom wil wel met me mee, maar is ietsje minder enthousiast haha, wie weet krijgt hij de smaak nog te pakken!

death-valley-map

Klik de kaart aan voor een groter beeld. We hebben een camping bij Furnace Creek voor 2 nachten.

IMG_2869

GIsteravond een filmpje gepakt in een super luxe bios, met waanzinnig lekkere stoelen. Niet zo lekker als thuis natuurlijk 🙂

IMG_2870

IMG_2878

Bickel moet binnen een beetje vermaakt worden, nu het buiten regent 😀

 

 

By | 2015-02-23T01:31:47+00:00 February 23rd, 2015|onderweg|5 Comments

About the Author:

5 Comments

 1. Anonymous February 23, 2015 at 5:26 pm

  Om aan je water besparingslijstje toe te voegen: douchen buiten in de regen!

  • biancthom February 24, 2015 at 5:08 am

   haha, goeie!

 2. Paul February 23, 2015 at 11:45 pm

  Zit in het watersysteem een hydrofoor? Dat is een expansievat met een membraan . Dat systeem zorgt ervoor dat de de pomp niet voortdurend aanslaat als de druk ook maar iets verandert. Pas als de druk beneden een bepaalde minimum waarde komt slaat de pomp weer aan. Aan de ene kant van de membraan zit lucht en aan de andere kant water. Soms zit er te weinig lucht in. Aan de buitenkant zit een ventiel waar je een ” fietspomp ” op kunt aansluiten om het ” luchtcompartiment” in de hydrofoor weer op druk te brengen. Die moet overigens niet hoog te zijn. Staat in de gebruiksaanwijzing.
  Als dat niet helpt is de membraan waarschijnlijk stuk. Dan moet je het drukvat vervangen. Kost niet zo veel.
  Tenslotte , klopte mijn analyse dat jullie service-akku’ s vermoedelijk hun beste tijd hebben gehad ?
  Liefs van de virtuele onderhoudsmonteur .

 3. biancthom February 24, 2015 at 5:12 am

  Dank je Paul voor je advies, we gaan eens kijken of er een hydrofoor in het watersysteem zit! Duidelijk is dat het niet werk zoals het zou moeten.

  Ja de accu’s waren aan het eind van hun latijn. We hebben ze vervangen voor deap cycle 6V batterijen (flooded), in het totaal 4 stuks, dus dat betekent meer opslagcapaciteit dan we hadden, maar vraagt wel meer ruimte dus moeten voor de twee extra batterijen een compartiment bouwen (geventileerd).

  Bx

 4. Sabine February 25, 2015 at 1:32 pm

  Joost wil graag mee stenen zoeken!!!! Is zijn grote hobby tijdens onze wandelingen, dus als je foto’s hebt dan wil Joost ze graag zien! In zijn jaszakken en broekzakken zitten altijd stenen…… (heel fijn in de wasmachine 😉
  Knuffel , Sabine

Comments are closed.