21 september: Boodschappenrondje

//21 september: Boodschappenrondje

Vandaag moest de 5th wheel naar de reparateur. We wilden graag dat de remmen en het gassysteem nagekeken zouden worden en een trekhaak stond ook op het verlanglijstje. Dat laatste gaat helaas niet door, de achterkant is op zo’n manier afgewerkt dat het niet verstandig is om daar aan te gaan prutsen. We hadden graag onze fietsen achterop willen vervoeren, maar nu heeft Thom iets gevonden in de fietsenwinkel waardoor we waarschijnlijk de fietsen kunnen ophangen aan de trap. De komende dagen eens even kijken of dat gaat werken. Dat zou ook een prima oplossing zijn. Nu staan ze elke keer in de camper en dat gaat ook wel, maar soms is de weg zo hobbelig dat de rest van de meubels af en toe gehavend uit de strijd komen.

Dus een dag geen huisje, wat te doen! We konden een dagje gaan luieren ergens aan een zwembad en een stuk fietsen was ook een optie, waar het niet dat Thom een lekke band had en we geen plaksetje hadden, want onze MTB banden zijn tubeless en kun je dus niet plakken. Dat handige rode blikje was dus ergens de afgelopen maanden in de vuilnisbak verdwenen 🙂

Uiteindelijk zijn we de hele dag bezig geweest met een nuttig boodschappenrondje: rv wegbrengen, langs de doehetzelfwinkel, langs een loodgieterspeciaalzaak (aansluitingen voor een nieuw waterfilter), hapje eten bij een pizzeria, langs de Anthropoly winkel (leuk haakjes en even de uitverkoop checken: niet nuttig maar wel leuk :-), naar de Campingworld (seal spul voor op het dak), weer naar de doehetzelf (voor wat we de eerste keer vergeten waren), naar een sportzaak (voor een bandenplaksetje), naar de WholeFoods voor boodschappen en toen om kwart over vier kregen we een telefoontje dat de camper klaar was! Het gassysteem was mooi in orde en zelfs de remmen waren nog goed genoeg om mee door te rijden, ze hebben wel de kogellagers vernieuwd. Het is zo leuk, we hebben zo’n goede koop gedaan! We hebben nu het gevoel dat de kinderziektes in het begin vooral kwamen doordat de 5th wheel een tijd niet was gebruikt, maar voor een camper van 7 jaar oud, mogen we echt niet klagen. Als kers op de taart heeft Thom ‘m helemaal gewassen in de wasstraat dus glimt ie weer als een zonnetje!

IMG_1560

Ons nieuwe water filter. Het water uit de kraan is hier meestal niet te drinken, het smaakt enorm naar chloor. Dit filter zou dat er onder andere uit moeten filteren. Hier op de camping is het water extreem vies, dus een mooie test case!

IMG_7571

De zeep komt hier in de drie kleuren uit de borstel haha! Geel dan roze en dan baby blauw 😀 waarom? Geen idee!

IMG_7572

IMG_7569

By | 2015-09-22T05:24:51+00:00 September 22nd, 2015|onderweg|Comments Off on 21 september: Boodschappenrondje

About the Author: