21 juni: SUP Hondje & Zee Hondje

//21 juni: SUP Hondje & Zee Hondje

Het wordt misschien al een beetje saai om te lezen, maar het was vandaag weer prachtig weer! Hoera! Nog wat warmer dan gisteren en minder wind dus een leuke dag om het water op te gaan.

We hadden wat skype afspraken staan vanmorgen, dus hebben eerst heel gezellig gekletst met Bart en Tam (mijn neefje en zus) en daarna met Paul en Claar, mijn schoonouders. Wij aan een lekker ontbijtje van gebakken eieren met donkerbruin brood…

IMG_1458

Ons ontbijt uitzicht.

IMG_1462

Ons ontbijt uitzicht op de computer 🙂

Intermezzo: wat een traktatie dit brood na al dat witte/semi bruine zoete! brood in de VS. Het brood dat hier in Canada in de winkel ligt, heeft niet meer dan 1% suiker, in tegenstelling tot soms wel 6% in de VS. Ik kan je vertellen: zoet brood met bijvoorbeeld hartig beleg…blèh! Ook de hoeveelheid ingrediënten is te overzien, voor een product dat bestaat uit bloem, water, gist en zout, is het knap wat ze er in de VS allemaal bij weten te stoppen om het houdbaar te houden en het productieproces te versnellen.

Anyhoe: wij dus aan het ontbijt en zij net het avondeten achter de kiezen. Die negen uur tijdsverschil is groot, maar soms voelt het nog meer dan anders. Het was erg grappig hoe de serveerster Paul ook even ‘Happy Fathers Day’ wenste terwijl ze onze eieren kwam brengen.

Weer terug bij de camper mijn schilderspullen eens geïnventariseerd. Ik heb aquarelverf meegenomen en een deel van de tubes moest flink losgeweekt worden in heet water om ze weer open te krijgen. Verder heb ik wat leuke nieuwe ‘tools’ gekocht om mee te experimenteren.

IMG_1464

Begin van de middag lekker onze strandspullen bij elkaar gepakt om naar het water te gaan. Nog een hele volksverhuizing, alleen een handdoekje en wat zonnebrand lukt ons nooit: 3 grote handdoeken (1 voor Bickel want die wil niet op het zand liggen), 1 flinke fles water, drinkbak van Bickel, botje Bickel, brokjes avondeten Bickel, zonnebrand, 2 iPhones, 1 iPad, boek over aquarelschilderen (dan kan ik kiezen wat ik leuk vind om te gaan lezen), hoedje, 2 wraps met tonijnsalade, 2 bananen, zakje chipjes, 1 flesje gemberlimonade, kussen en een vestje, surf shirt en -broekje. Dat was de tas. Dan ook nog: twee supplanken, twee peddels, een pomp (voor als de inflatable toch niet hard genoeg is), een stoel en een stretcher.

Het suppen was erg leuk, Bickel was mee op de inflatable plank (die ligt hoger en rustiger op het water) en dat ging zo goed dat ze er lekker bij ging liggen en prompt in slaap viel! Het water was glashelder dus je kon goed onder water kijken. Een heel bos aan waterplanten, seadollars (geen idee hoe ze in het Nederlands heten), zeesterren, krabben, kwallen (niet prikkende) en af en toe een guppie! Toen we de hoek om kwamen bij Little Tribune Bay zagen we allemaal blote mensen lopen haha! Een naaktstrand! Nou is het hélemaal duidelijk dat we niet meer in de VS zijn 😀 Ook een prachtig strandje, ietsje kleiner dan het strand bij ons om de hoek. Thom besloot op een gegeven moment nog een stuk verder te paddelen en ik ben met Bickel omgedraaid. Had ik dat maar niet gedaan! Hij heeft wel 30 zeehondjes gezien, die allemaal op een rots lagen te zonnen en en masse het water in doken toen Thom er aan kwam varen. Hij had ze in eerste instantie niet op de rots zien liggen, dus was helemaal verbaasd toen ze allemaal plots begonnen te verkassen. In het water werd hij omringt door allemaal nieuwsgierige koppies. Heel jammer dat ik het fototoestel weer mee had genomen, nu moeten we er nog maar een keer naar toe varen 😀

IMG_1846

IMG_1850

IMG_1860

IMG_1864

Bos boven- en onderwater!

IMG_1867

IMG_7887

Deze was nog van gisteren (echt waar!). Thom had sinassappel/drop smaak bovenop (zodat hij het eventueel weg kon gooien!), het leek me niks, maar was verbazingwekkend lekker 😀

 

By | 2015-06-22T02:07:08+00:00 June 22nd, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk June 22, 2015 at 9:11 am

    Wat een mooi water. Wat een vies zoet ijsje! 😀 xxx Anouk

Comments are closed.