21 feb: desert critters

//21 feb: desert critters

Ik volg een aantal blogs van Amerikaanse fulltimers. De meeste van hen hebben honden en/of poezen bij zich (ik heb al meerdere mensen hun poes zien uitlaten aan een lijntje). Heel handig voor ons, omdat honden niet overal welkom zijn, zoals in national parks en op stranden, om een beetje informatie in te winnen over leuke hondvriendelijke plekken.

Eén van de leukste blogs is Wheelingit.us. Een stel, Paul en Nina, een paar jaar ouder dan wij, wonen al een aantal jaren samen met hun huisdieren fulltime in hun rv. Ze boondocken veel, werken onderweg en schrijven veel over de plekken die ze bezoeken. We hebben al veel tips & tricks via hun site kunnen oppikken. Ook al ken ik ze niet, ik heb toch het gevoel dat het zou klikken, omdat we dezelfde interesses hebben en ook eenzelfde manier van reizen. Door de blog weet ik dat zij bij ons in de buurt zijn (wij waren een paar weken geleden in Lake Havasu City, zij vorige week) en wie weet komen we ze nog wel een keer tegen.

Zij schrijft in haar laatste blog dat de winter hier buitengewoon warm is geweest, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Heerlijk weer, no complaints, maar het betekent wel, zo schrijft ze, dat de ‘dessert critters’ eerder weer tevoorschijnkomen dan normaal. Dus ik even googlen….ja hoor! Slangen en schorpioenen onder andere! Ik had al gelezen dat die op dit moment een winterslaap houden en de kans dat je er eentje treft, vrij klein is, maar al die bordjes die we overal zien met waarschuwingen voor gevaarlijke slangen zijn er natuurlijk niet voor niets! Ik ga zo even een rondje fietsen, zul je net zien… (red. inmiddels een paar uur verder: gelukkig geen ratelslang tegen het lijf gelopen!)

Gisteren hebben we de Apple store onveilig gemaakt. Thom is bijna jarig en wilde graag een nieuwe iPhone. Aangezien we nu in de buurt zijn van een Apple Store, krijgt hij zijn cadeautje vroeg! (pssst mocht je een ouderwets kaartje willen sturen: Thomas Ummels, General Delivery, 1653 7th ST, Santa Monica, CA 90401-9999 United States 🙂 We komen daar over een dikke 2 weken aan en blijven in ieder geval 10 dagen. We hebben een plekje op het Dockweiler RV Park geboekt, een camping direct aan het strand. Het ligt heel gunstig ten opzichte van een aantal musea in LA die ik graag zou willen bezoeken en aangezien Los Angeles enorm groot is, is het wel handig om niet aan de andere kant van de stad te gaan zitten.

Vandaag was een klusjesdag. We moesten dringend wassen en aangezien we hier de wasmachine niet kunnen gebruiken (te veel water- en energieverbruik), waren we genoodzaakt om een wasserij op te zoeken. Online vonden we er eentje met wifi, dichtbij de Whole Foods,waardoor we de taken een beetje konden verdelen. Thom is gaan wassen en ik ben grote boodschappen gaan doen. Erg grappig om hem daar af te zetten, weer een heel andere buurt dan de chique buurt waar wij vlakbij zitten; meer middenklasse en lager, iets dat meteen duidelijk wordt door de enorme hoeveelheid leenkantoortjes langs de weg. Je kunt lenen tegen je auto, je huis, maar ook je paycheck. Ik heb vaker gelezen dat de rentes op dit soort leningen zo hoog zijn, dan je meteen in de problemen komt en mensen hierdoor vaak enorme schulden oplopen.

IMG_2864

IMG_2863

IMG_1053

De hele stapel uitzoeken!

 

In deze ‘laundromat’ stonden enorme rijen met wasmachines in verschillende maten en grote drogers. Thom vertelde later dat iedereen zijn eigen ding doet, er worden geen praatjes gemaakt (iets dat juíst heel Amerikaans is, hebben wij tot nu toe ervaren), behalve dan die ene man die al zijn kleding, behalve de onderbroek die hij nog aan had, in de wasmachine had gegooid. Hij bleek Thom wel even uit te willen checken en probeerde een gesprek aan te knopen over hoe goed de wasmachines waren haha!

Thuis even wat gegeten en toen een hele lading groente en fruit gejuiced. Het past allemaal niet in de koelkast en door alles meteen te juicen, hoef ik niet elke ochtend water te gebruiken om het allemaal weer schoon te maken. De juice doe ik in ziplock zakjes in de vriezer. We hebben zeker genoeg voor 10 dagen: 10 appels, 1/2 ananas, zak wortels, 4 bietjes, 3 gele bietjes, bos spinazie, bos snijbiet, bos collard greens (typisch van hier, heel groen), 1 rode kool, 1 groene kool, 1 rode sla, 2 komkommers, 6 citroenen, verse geelwortel, 2 zoete aardappels en een bos selderij. Niet alles door elkaar hoor; de helft is groen en de andere helft rood sap geworden 😀

Morgen weer eens een lekker stuk fietsen!

IMG_2859

Het is Bickel gelukt! Ze mag op de bank 🙂 Nu ze een cancer survivor is, maar ze plotseling veel meer….hmm als dat maar goed afloopt…

IMG_2865

Alle fruit en groente wegwerken!! Het was een flinke klus, maar nu ben ik weer even klaar!

 

 

 

By | 2015-02-22T02:26:56+00:00 February 22nd, 2015|onderweg|Comments Off on 21 feb: desert critters

About the Author: