20 september: Visitors Centre CNM

//20 september: Visitors Centre CNM

Zo enthousiast als ik gisteren was over de stilte hier op de camping, zo geïrriteerd was ik vanmorgen! De meeste mensen hebben hun generator alleen ’s avonds of begin van de ochtend aan staan, maar onze overburen waren om half twaalf vanmorgen nog aan het brommen. Toen ik even een kijkje ging nemen, bleek dat ze de caravan hadden aangesloten op de motor van de auto en deze al anderhalf uur aan stond! Pfff het is echt zo asociaal! Zij zelf zaten binnen met de deur en ramen dicht, maar het was heerlijk weer dus ook al waren wij wat dingetjes achter de computer aan het doen, het is wel lekker om de deur op te zetten. Nou ja, meestal kan ik me er wel overheen zetten en heeft Thom er meer last van, maar nu besloten we onze biezen te pakken en een kijkje te nemen bij het Vistors Centre. Ik was al weer vergeten hoe leuk het is om daar rond te kijken en te lezen over het gebied waar je bent. Ze hebben vaak zulke mooie exposities en nu hadden ze ook een erg interessante korte film over de geologie van dit gebied. Het is niet te bevatten hoe oud de aarde is en hoe zo’n bergachtig gebied als waar we nu zijn (en ook de Rockies trouwens) helemaal onder water heeft gestaan, zo plat als een dubbeltje is geweest en één grote zandvlakte om vervolgens 100 miljoen jaar later juist weer nat en vol tropisch regenwoud te staan. Bijzonder hoe aan de ene kant geologen dit allemaal hebben weten te ontcijferen, terwijl aan de andere kant er ook nog een gat van 1,6 miljard jaar in deze kennis is: weg geërodeerd zonder informatie achter te laten.

We konden daar ook een mooie wandeling maken langs enorme kliffen en verbaasden ons weer even over het ontbreken van hekken en waarschuwingsborden. Je loopt serieus zó hup het randje over de diepte in en zeker met kinderen is het oppassen geblazen! Het draagt natuurlijk bij aan het gevoel dat je echt midden in deze bijzondere natuur bent en niet een toeschouwer achter een ‘mensenhekje’.

Voor de Pokemon spelers onder ons: Thom en ik hebben ergens op het uiteinde van een klif, een gym overmeesterd! De eerste keer dat we samen gebattled hebben haha! Heel apart om dit te spelen op een plek met een uitzicht waar je u tegen zegt :-).

img_5908

Een overzicht van de verschillende lagen die je hier kunt zien.

img_5910

img_5916

img_5922

img_5930

Een Pokemon gym op een plek als deze…future meets history!

img_5929

img_5928

By | 2016-09-21T01:32:58+00:00 September 21st, 2016|onderweg|Comments Off on 20 september: Visitors Centre CNM

About the Author: