De dag begint rustig na die enorme storm vannacht. Iedereen slaapt lekker uit. Ik doe buiten een yoga sessie en aangezien de zon nog niet hoog genoeg staat om onze plek te verwarmen, start ik met handschoenen aan en een muts op! Eén voor één komt iedereen zijn zanderige bed uit. De storm heeft aardig wat zand doen opwaaien en het is zulk fijn stof dat het in alle hoekjes en gaatjes is gekropen. Felix heeft helemaal rood doorlopen ogen van het zand en er bijna niet door geslapen. Hij had nog liggen lezen en waarschijnlijk is er toen toen stiekem best wat vuil in zijn ogen gekomen. Ik heb nog wat staan waarmee hij zijn ogen een beetje kan schoonmaken en in de loop van de middag is het gelukkig helemaal weggetrokken.

David wordt opgehaald door zijn broer Pim om een rondje te gaan fietsen, maar de rest blijft op de camping. We ontbijten uitgebreid in de zon en kletsen lekker over van alles en nog wat. Leuke mannen zijn het hoor, ik heb deze week al aardig wat foto’s gezien en verhalen gehoord over hun gezinnen. Grappig om te merken dat het niet alleen maar jongenspraat is, echte metromannen zijn het, die maar wat blij zijn met mijn lekker vette crème voor hun droge huid en lippen haha!

Na het uitmesten van de tenten (en ook de camper kan wel een poetsrondje gebruiken), rijden we rond half één het dorp in om te wassen en wat boodschappen te doen. Thom blijft bij de camper, die heeft zin in even helemaal niks. We lunchen bij de quesadilla truck die tegenover de wasserette zit. Voor herhaling vatbaar geloof ik! Nadat de was is gedaan, ga ik bij Moab Coffee Roasters even wat internet pakken en gaan de mannen boodschappen doen voor het avondeten en langs de fietsenwinkel waar ze ook een boodschappenlijstje voor hebben.

Rond half zes zijn we weer op de camping, eten we gevulde pasta met rode saus en salade (gemaakt door Thom en David). Ze moeten even wat koolhydraten binnenkrijgen want morgen gaan ze de Whole Enchillada trail rijden! Tassen worden al gepakt en vooral de kleding wordt besproken want… het wordt vannacht -11 bij de trailhead! Wordt vervolgd!