20 november: Fietsen Flagstaff

//20 november: Fietsen Flagstaff

Voor test 1 is de 5th wheel geslaagd! Een avond en nacht binnen doorbrengen als het buiten licht vriest is prima te doen. Met het kacheltje aan blijft het lekker warm en ‘s nachts onder een dik dekbed gaat ook prima. Vannacht test twee want het gaat nog wat meer vriezen (-4), maar het lijkt erop dat het prima gaat, want we hebben het vanavond helemaal niet koud. De verwarming zetten we pas aan als we naar bed gaan, zodat deze aanslaat als de temperatuur onder de 15 graden zakt. We hebben nu een klein gaskacheltje aanstaan en die verwarmt de ruimte prima.

We stonden vanmorgen op met een strak blauwe lucht, echt een dag om op pad te gaan. Ik had ergens ook wel zin om de hele dag een beetje te lummelen, maar dit is waarschijnlijk de laatste kans om te fietsen dus let’s do it! Thom had een leuke trail uitgekozen, maar na het wat beter lezen van de beschrijving, kwamen we er achter dat het misschien één grote blubberzooi zou zijn. Het MTB seizoen stopt hier min of meer zodra het gaat sneeuwen en aangezien dat al het geval is, was het even afwachten of we inderdaad konden gaan. We besloten alles gewoon in te laden en te gaan kijken. Wat locals ter plekke zeiden wel dat het vrij modderig was, maar toch te doen. Het was een prachtig stuk, wel een flinke klim, zeker op 2000m dan raak je sneller buiten adem. Omdat we al waren gewaarschuwd voor een hele modderige toestand op het downhill stuk, besloten we dezelfde weg terug te fietsen. Zo grappig hoe snel je weer beneden bent, nadat je zo je best hebt gedaan met klimmen!

Via de Whole Foods teruggereden naar de camping. We hebben niet echt nog boodschappen nodig, maar voor lekkere dingen zijn we altijd wel te porren en dan is Whole Foods de winkel bij uitstek om naar toe te gaan! Natuurlijk lekker sushi, die is daar erg goed en wat lekkere koekjes en zoutjes. Ik heb ook nog een grote pot vitamine C en gember extract gekocht, juicen kunnen we voorlopig wel op ons buik schrijven en we willen onze weerstand zo hoog mogelijk hebben, zodat we in NL goed beslagen ter ijs komen haha! Dit wordt ons reisschema: nog 1 week Albuquerque, dan Curacao 2 weken, Boskoop 1 week, Maastricht 1 week, huisje van mijn ouders in Frankrijk 1 week (met mijn ouders en zussen) en dan komen we begin januari aan in Amsterdam waar we 2 maanden blijven. Super leuk vooruitzicht!

IMG_8853

IMG_8859

IMG_8855

IMG_9698

IMG_9701

IMG_9702

IMG_9697

De stapels hout worden door de brandweer in brand gestoken zodra het heeft gesneeuwd. Op deze manier wordt het bos schoon gehouden en de kans op bosbranden verkleind. Dat is ook wat we gisteren zagen. Een gecontroleerde bosbrand dus.

IMG_8863

 

By | 2015-11-21T05:38:24+00:00 November 21st, 2015|onderweg|Comments Off on 20 november: Fietsen Flagstaff

About the Author: