20 juni: Heerlijk helder Hornby

//20 juni: Heerlijk helder Hornby

Lekker dagje op Horby! Ze hebben hier een leuke farmersmarket op zaterdag, met voor het eerst ook schappelijke prijzen. De mooiste biologische groente die ik sinds tijden heb gekocht: rode kropsla, grote komkommers, gele courgette en heerlijke frambozen. Erg gezellig sfeertje, beetje hippie-achtig en niet te toeristisch. We hebben nog een leuk schilderijtje gekocht (foto volgt nog) en ik heb van Thom een prachtige bos bloemen gekregen. Een vers gebakken chinnamon bun kon ik ook niet laten liggen 😀 Heerlijk!

IMG_5893

Meteen tussen de middag verse sla (vanmorgen stond ie nog in de grond) gegeten met geitenfeta, walnoten en frambozendressing hmmmm! Ben begonnen met het doorbladeren van ‘Plenty’ een prachtig vegetarisch kookboek. Ik pik de wat simpelere recepten er uit, want ik kook hier niet zo uitgebreid als ik thuis misschien wel zou doen. Een lekkere wokmix van groente met kruiden, noten en wat kaas met een wrapje is favoriet en elke keer weer anders en couscous met verse champignonsaus staat ook in de top drie. De oven doet het echt prima. Ik heb er een grote pizzasteen onderin liggen. Een tip van andere rv-ers, zo zou de hitte van de gasoven beter verspreid worden en alles gelijkmatiger gaar.

Een ijsje op het pleintje hier om de hoek als toetje ging er ook prima in :-). Er is een koffietentje en verder allemaal kleine winkeltjes waar ze aardewerk, kleding en andere leuke hebbedingetjes verkopen. De zon scheen lekker vandaag en het is weekend, dus het was gezellig druk. We hebben lootjes gekocht voor een prachtige quilt, gemaakt door allemaal verschillende kunstenaars van het eiland, die verloot wordt aan het eind van het zomerseizoen. Kleine kans dat we winnen, maar een leuke manier om een bijdrage te geven aan de kunstenaars hier.

We hebben inmiddels wat mensen ontmoet hier en het eiland is zo klein, dat je iedereen continue tegenkomt: bij het pleintje, op de markt, op het strand, je zou denken dat we hier al weken zijn! Ik geloof dat we wel opvallen, vooral door onze camper, kleine opmerkingen hier en daar en mensen zijn wel nieuwsgierig wie er bij dat grote ding hoort en denk ik verbaasd dat er niet een gepensioneerd Amerikaans (loud) stel uitstapt, waardoor ze nog nieuwsgieriger worden haha!

In de loop van de middag hebben we de zon nog even op gezocht op het strand (wij staan rond die tijd helemaal in de schaduw) en het was gezellig druk. Leuke foto’s kunnen maken. Wel laagjes aan want ook al scheen de zon volop, er stond af en toe een fris windje. Zoals ik al zei: heerlijk dagje Hornby!

IMG_5900

Thom bezig met een hack om meer wifi op te kunnen pakken. Helaas truc mislukt! Te weinig netwerken in de buurt en Jan’s Cafe netwerk te ver weg.

IMG_5903

Nee, ook vanaf het dak geen extra netwerken beschikbaar 😀

IMG_5905

Bickel zoekt de zon lekker op in het gras.

DSC_0912

Het eiland is vrij droog. Fire hassard is oranje (bordjes zie je langs de weg). De mensen hier zouden graag wat meer regen zien.

IMG_5906

Op het strand hadden we even een logeetje. De pup van de buren op de camping. Hij was gaan suppen en zij moest een weglopertje van 1,5 jaar en deze pup van 4 maanden in de gaten houden. Wij wilden wel even oppassen 😀

DSC_0916

DSC_0940

DSC_0999

DSC_0888

Deze specht zat tegenover onze camper lekker te tikken in een dode boom!

 

 

 

By | 2015-06-21T02:56:49+00:00 June 21st, 2015|onderweg|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Anouk June 21, 2015 at 10:05 am

  gave foto’s bianca en thom. Heel leuk eiland!! Ik was al 2 weken erg misselijk met vlagen, heel vervelend. En toen kwam ik erachter dat er walnoten in 1 van mijn vitamines zat. Daar kan ik niet tegen. Snel in de prullenbak gegooid, probleem is opgelost. Bizar. xxx Anouk

  • biancthom June 22, 2015 at 1:55 am

   Pff dat is vervelend, misselijk zijn is zooo irritant! Fijn dat je het probleem hebt gevonden!

 2. Katja June 22, 2015 at 4:58 am

  Ik zie aan de manier waarop je foto’s gemaakt zijn hoe je volgende schilderijen gaan worden! Zo grappig!

Comments are closed.