2 juli: kijkje in de keuken van….

//2 juli: kijkje in de keuken van….

Lekker stuk gefietst vanmorgen. Je kunt hier een leuk rondje rijden, een combinatie van road- en mountainbiken. De weg is hier zo rustig, als er in het totaal 10 auto’s zijn langsgekomen dan is het veel! De berm staat overal bezaaid met grote bramenstruiken en door het warme weer beginnen ze al een beetje te verkleuren. Je zou denken dat ze hier iets van een bramenfestival hebben, zoveel kan er geplukt worden als ze rijp zijn.

Onderweg zag ik nog een schattig hertje langs de weg grazen. Het is zo geinig dat wij daar nog helemaal enthousiast op reageren terwijl ik hier lokale bewoners in de supermarkt aan elkaar hoor vragen welke spay ze gebruiken tegen ‘deer’, lol! Ik kan het me wel een beetje voorstellen want ze vreten natuurlijk alles op en zijn vast vooral geïnteresseerd in die mooie moestuinen die ik al eens eerder beschreef :-).

Morgen vertrekken we hier weer en daarom vandaag weer even de keukenvoorraad aangevuld. Het is altijd leuk om een kijkje te nemen in andermans keuken, dus vandaar een fotoserie van mijn kastjes. Al moet ik toegeven dat ik het vooral ook heb gefotografeerd, omdat het me zelf leuk lijkt het later (veel later) terug te kijken. Meestal zijn de huis-, tuin- en keukenfoto’s de leukste herinneringen! Ok, ze zijn voor de foto’s een beetje opgeruimd en dus wat netter dan normaal, al moet ik bekennen dat ik in de keuken van orde hou dus heel veel verschil is er niet!

IMG_1483

Onze koelkast. Ik heb echt een hekel aan het inruimen van de boodschappen. Ik vind het heel erg dat ik daar een hekel aan heb, want het voelt zo ondankbaar…’but there you have it!’ 🙂 Lekker veel fruit en groente. De bak met blauwe bessen zat tot de rand gevuld! Elke keer als de koelkast open gaat, graai ik er in. Ze zijn hier nu volop te krijgen.

IMG_1486

De deur niet vergeten met vegetarische paté van Hornby, avocado’s (ben ik DOL op!) en onderin de ginger frisjes van Thom. Te veel prik voor mijn smaak, maar een slokje is wel lekker 🙂

IMG_1488

Het vriesvak! Vegaburgertjes, noten, fruit en een grote zak corn om Bickel naar neus te koelen.

IMG_1489

Plank boven het fornuis. Achter de boeken zitten de zakken marshmellows die ik vandaag gekocht heb verstopt voor Thom (hopelijk scanned hij het postje dit keer) die zijn om te roosteren boven een kampvuur maar nu er een totaal verbod is, moet ik ze even uit het zicht leggen anders zijn ze binnen no time op 😀

IMG_1490

Het chippies vak! + wat voorraad

IMG_1487

Voorraadbussen met couscous, walnoten, pitten, quinoa, rijst en linzen. Daaronder het ontbijtvak met pindakaas, rijstwafels (eten we eigenlijk nooit), veel thee (drinken we bijna niet), wasa crackers (super handig voor onderweg) en was zaden, nootjes en lijnzaad.

IMG_1491

Mijn kruiden (heel belangrijk bij het koken), bio want veel lekkerder! Vast plekje voor: rode peper, geelwortel, oregano, curry en vanille en amandel extract. Daarboven de glazen, juice bakken en salade spinner (van OXO: AANRADER!)

IMG_1492

Wat bakspullen, servies en bakjes

IMG_1493

Heel handig! De carousel met voorraad: mayo, curry, tonijn, zalm, ghee, kokosolie, amandelpasta en nog het één en ander. Daarboven bakspullen: havermout, amandelmeel, pannenkoekenmeel e.d.

IMG_1494

Nog wat voorraad en een plankje vitamine pillen 😀 De één vindt dit bescheiden, de ander zal het super veel vinden haha! : vitamine b complex, magnesium, maca, royal jelly, vitamineral green (voor Bickel), zyflamend (voor Bickel en voor ons), vitamine C en Spirulina (achterin voor door de juice). Oh ja en probiotica voor Bickel.

 

By | 2015-07-03T01:52:14+00:00 July 3rd, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Manouk July 4, 2015 at 8:35 pm

    Jeetje, met jouw beperkte ruimte zijn je kastjes beter gevuld dan de mijne….

    • biancthom July 6, 2015 at 5:31 am

      Hi Manouk! Omdat we niet altijd een supermarkt in de buurt hebben, heb ik meestal wel een voorraadje in huis 😀 bx

Comments are closed.