19 mei: wederom hotsprings!

//19 mei: wederom hotsprings!

Eergisteren waren we er nog helemaal niet mee bezig en twee dagen later zitten we midden in de hot spring modus! We staan nu zelfs op een camping met twee natuurlijke hotsprings op het terrein. Toevallig tegenaan gelopen doordat we op de wegenkaart van Idaho Challis hotsprings zagen staan, op een punt waar we eigenlijk een camping wilde gaan zoeken. Bij het Bureau Land Management kantoor aan het begin van Challis wisten ze te vertellen dat er ook een camping bij zat, dus daar hoefden we niet twee keer over na te denken. Nu staan we op een prachtige camping aan een rivier, het is hier nog helemaal uitgestorven op een paar campers na. Heerlijk rustig! Net even een duik genomen en wat is dat lekker! Voor iedereen die graag in bad gaat: je hebt zo’n temperatuur die precies goed is, niet té warm, maar warm genoeg dat je er met luid ‘ahhhh’ inzakt, deze poel had precies die temperatuur! Het zou wat voor jou zijn pap, zo’n warm zwembad!! 😀

Vandaag hebben we een prachtige roadtrip gemaakt over scenic highway 75, wat een gave route. Bijna de hele weg langs de Salmon rivier, hoge bergen, een pas met sneeuw, schattige dorpjes, veel antilopes langs de weg (ze migreren op dit moment van hun winter- naar hun zomerbestemming via dit gebied), koeien en paarden die in prachtig groene wijdes aan het grazen waren en heel veel mooie kampeerplekken. De verleiding was groot om daar ergens te blijven, maar het was er regenachtig en koud en dat blijft het voorlopig ook, dus iets voor een volgende keer!

Onderweg kom je telkens historical sites tegen met informatie over dit gebied. Veel mijnen zijn hier geweest, maar die zijn inmiddels allemaal weer gesloten. We reden ook weer langs een hot spring, direct langs de weg, dus wij de camper langs de weg gezet (was net genoeg ruimte voor) en hop de auto uit om te gaan kijken. Er kwam een enorme hoeveelheid kokend (!) water uit een pijp uit de berg dat zich mixte met het water van de rivier. Vlakbij waren poelen gecreëerd van stenen, waar je kon badderen. Dus wij meteen zwemkleren aan en weer terug, maar het water was óf veel te koud óf veel te heet! Toch leuk en wonderlijk om te zien, zulk heet water dat zomaar uit de aarde komt.

IMG_4432

lunch plek, konden net voor de regen onze salade naar binnen werken!

IMG_4434

Kan me tussen alle spullen door net de keuken in wurmen!

IMG_4453

IMG_4455

IMG_4475

kokend water komt uit de berg.

IMG_4464

IMG_4459

IMG_4447

De weg liep via een hoge pas in de bergen.

 

IMG_4478

IMG_1376

10 minuten wachten bij een wegversperring.

IMG_1694

De hot spring bij de camping

 

By | 2015-05-20T02:13:58+00:00 May 20th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Anouk May 20, 2015 at 12:29 pm

    Hahahaha, dat laatste filmpje laat ik dus niet zien aan Thijs!!!! 🙂

    • biancthom May 21, 2015 at 12:03 am

      haha!

Comments are closed.