19 juli: Downtown Seattle

//19 juli: Downtown Seattle

Thom heeft vandaag zin om rond de camper te rommelen en wat klusjes op te pakken: mijn blog heeft wat technische mankementjes, de vers watertank moest doorgespoeld worden en de inverter (levert elektriciteit aan wanneer we de zonnepanelen gebruiken) schakelt zichzelf af en toe uit. Ik daarentegen heb wel zin in wat meer actie in de tent en besluit op pad te gaan. Downtown is hier 45 minuten rijden vandaan en halverwege ligt een grote art supply winkel waar ik wel even wil rondneuzen. Ik heb geen essentiële dingen nodig, maar vind het altijd leuk om te kijken of ze nog tools verkopen die ik nog niet ken en waarmee ik misschien wat kan in mijn werk. Langzaamaan heb ik in mijn atelier een aardige verzameling van materiaal, waarvan ik lang nog niet altijd weet wanneer en of ik er wat mee kan, maar dat klaar ligt om gebruikt te gaan worden :-).

Het is een leuke winkel, beetje rommelig opgezet, maar daar hou ik wel van. Ik koop niet heel veel, maar vind onder andere prachtig rond en heel langgerekt geschept aquarelpapier (nog nooit gezien), nieuwe paletmessen, een Chinese (of Japanse) penkwast en heel kleurig handgemaakt papier uit India (met prachtige designs).

Ik heb eigenlijk niet zo’n zin om met de auto helemaal de stad in te rijden, maar het blijkt helemaal niet zo druk en ik kan de auto op een parkeerplaats kwijt pal naast de Space Needle. De 7,50 dollar per uur wil ik ook best ophoesten, tenslotte zijn we Amsterdamse parkeertarieven gewend en die komen hier aardig bij in de buurt. Bovendien is het altijd nog een stuk lager dan in New York, waar je, volgens onze Lyft taxi chauffeur in Miami, rustig 30 dollar per uur betaalt op sommige plekken.

De Space Needle is omgeven door een mooi park waar nog een aantal musea in staan. Ik hoef niet perse naar de Space Needle maar wil hier vooral graag het Chihuly museum in. Hij is een glasblaaskunstenaar die prachtig felgekleurde, enorme, kunstobjecten maakt. Terwijl ik er rondloop, valt me op dat hij af en toe op het randje van kitsch balanceert, maar over het algemeen vind ik het werk mooi. Ik hou van de felle kleuren en na een keer een middag glasblazen in Ashville North Carolina met Thom, weet ik een beetje hoe moeilijk het is! Bij het museum hoort ook een mooie tuin en met dit zonnige weer, is het een feestje om doorheen te lopen. Je zou bijna vergeten dat het hier gemiddeld 155 dagen per jaar regent.

Als ik naar buiten kom, is het pas half één en de rij voor de Space Needle valt mee, dus ik koop een kaartje! Vind het toch wel heel leuk om even boven over de stad uit te kijken. De toren werd geplaatst ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1962 en is 184 meter hoog. Door het mooie weer kun je heel ver kijken en zie je hoe mooi de stad ligt zo aan het water, omringt door eilanden, schiereilanden en bergen en ook al ligt de vulkaan Mount Rainier hier nog 90 km vandaan, hij toornt met bijna 5000 meter overal bovenuit! Gaaf gezicht.

Rond half drie ben ik weer terug op de camping en rommel ik gezellig met Thom mee, alhoewel…meer: ik zit lekker in een stoel in de schaduw met een stapel boeken naast me, een prima besteding van de rest van de dag!

Alles gemaakt van glas. Deze rode objecten zijn zo’n 2,5 meter hoog.

Live size boot met prachtige grote gekleurde glasballen.

Objecten in de tuin

De groene cactus is ook helemaal gemaakt van glas.

De parkeerplaats waar mijn auto staat 🙂

 

 

By | 2017-07-20T15:41:58+00:00 July 20th, 2017|onderweg|Comments Off on 19 juli: Downtown Seattle

About the Author: