19-21 november: REGEN

//19-21 november: REGEN

Van alle kanten werden we de laatste dagen gewaarschuwd voor het weer, we kregen zelfs een alert op onze telefoons (net als een Amber alert) dat we in onze regio moesten oppassen voor flash floods. Als er in de woestijn plotseling een enorme bak regen valt, dan zijn flash floods bijna onvermijdelijk en als je hier niet van op de hoogte bent, kun je overvallen worden en jaarlijk vallen er bijna 100 doden hier in de VS als gevolg van floods.

Ik zal niet snel vergeten dat we in Utah waren een paar jaar geleden toen er een busje door een grote stroom water was meegevoerd en er iets van 10 mensen waren omgekomen en niet veel later kwam er het nieuws dat in het Zion National Park mensen in een canyon aan het wandelen waren toen ze werden overvallen door een flash flood en allemaal waren verdronken. Er wordt altijd gewaarschuwd dat wanneer je gaat wandelen, zeker in canyons, je bij een ranger station moet informeren wat voor weer het gaat worden. Het kan namelijk zijn dat het prachtig weer is waar jij loopt, maar dat het in de bergen regent en dan kan het water zich verzamelen op de weg naar beneden. We hebben al vaak gewandeld in de woestijn in droog gevallen rivier beddingen en als je ziet wat er door de kracht van het water allemaal meegesleept wordt, dan ga je toch wel wat beter letten op de weersvoorspellingen. We hebben wel eens in een canyon in Death Valley gewandeld en ons gerealiseerd dat er geen ontkomen is als daar plotseling water door heen stroomt en we zagen aan hoe stenen lagen, dat dat soms met heel veel kracht gebeurt!

We zijn ook wel eens geëvacueerd toen we bij Lake Powell stonden en er al een enorme lading water het strand was op gelopen en de rangers bang waren voor nog veel meer water! Heel apart hoe in een omgeving waar nauwelijks regen valt en het extreem droog is meeste tijd van het jaar, juist water is waar je voor op moet passen!

By | 2019-11-22T21:42:48+00:00 November 22nd, 2019|onderweg|Comments Off on 19-21 november: REGEN

About the Author: