18 juli: Boodschappen

//18 juli: Boodschappen

Ik twijfel of ik wel een postje moet schrijven over vandaag. Zoveel valt er niet te melden, behalve dan dat we het heerlijk vinden om weer onderweg te zijn. Het heeft iets heel bevrijdends om ergens samen te zijn, waar je niemand kent en je helemaal je eigen gang kan gaan. Ondanks dat we op een eiland wonen, lag het tempo toch best wel hoog de laatste weken!

Thom slaapt uit, ik sport (30 minuten cardio staat vandaag op het programma) en de rest van de ochtend rommelen we wat aan. Na een lunch van boterhammen met gebakken ei, gaan we op pad om boodschappen te doen en mijn fiets langs de fietsenmaker te brengen, want de voorvering werkt niet goed. Hele aardige jongens in de fietsenwinkel die, wanneer we uitleggen dat we alleen nog morgen hier zijn en dan doorreizen, het geen probleem vinden om er meteen even naar te kijken. Het is grappig hoe er in fietsenwinkels altijd óf een hele goede vibe hangt of echt slecht, er is geen middenweg. Terwijl één van hen naar mijn fiets kijkt, merk ik op dat er een tandem mountainbike onder handen wordt genomen. Hij blijkt van een rijke Microsoft founder te zijn, die tandems spaart, in de buurt in een kasteeltje woont en joggend gespot kan worden, samen met zijn ram…een excentriek figuur dat is duidelijk!

We laten de fiets daar achter en na supermarkt één (de gewone en goedkope, waar we de meeste boodschappen doen, nummer twee is de Whole Foods; de bio en dure) hangen we een uurtje bij een Starbucks, voordat we de rest doen. Ik moet nog wat downloaden en Thom heeft gewoon zin in koffie. We stoppen ook nog even bij de World Market, waar ik Verkade Hagelslag koop (ik ken mijn adresjes), waarmee mijn goede voornemen om geen hagelslag meer te eten al na één dag in de prullenbak belandt :-). We rijden een paar uur later met een auto vol boodschappen weer terug naar de camping. Nu staat alles in de kastjes en is de koelkast weer goed gevuld. Ik ga zo een groentje prutje maken met noten en een wrap, één van onze favoriete campermaaltijden. Lekker en makkelijk.

Ik verbaas me altijd weer over de producten die je hier in de supermarkt kan vinden, cereals zijn mijn favoriet! Mooi hoe ze op dit soort verpakking ook nog gezondheidsclaims weten te vermelden, zoals ‘whole grain’, ‘great source of iron’, ‘natural flavors’, ‘no artificial colors’. Het verbaast me niks dat het steeds moeilijker wordt om kinderen op gewicht te houden, want ze worden omgeven door dit soort producten.

By | 2017-07-19T02:41:13+00:00 July 19th, 2017|onderweg|Comments Off on 18 juli: Boodschappen

About the Author: