16 juli: Onze eerste beer!

//16 juli: Onze eerste beer!

We hebben onze eerste beer gezien! We reden vanmiddag naar het strand, toen ik ‘m spotte in de berm. Ik denk dat ik, terwijl Thom reed, al kilometers berm afgespeurd heb naar wild, tegen beter weten in, want je ziet toch nooit iets, hoogstens een dood beest :-/. Maar nu dus toch een beer in levende lijve. Hij (zij) zat op z’n gemak besjes o.i.d. te eten terwijl het verkeer langs suisde. Wij natuurlijk zodra mogelijk een u-turn gemaakt en ja hoor hij zat er nog. Ik heb ‘m prachtig op de foto kunnen zetten. We konden helaas niet lang stilstaan, want het is een drukke weg en toen we nog een keer opdraaiden en langsreden, was hij weer in de bosjes verdwenen.

Gaaf hoor! Ik snap helemaal waarom mensen zonder nadenken uitstappen om beren te fotograferen, ze zien er echt heel knuffelbaar uit en zijn we niet allemaal grootgebracht met knuffelberen in allerlei soorten en maten? Wij zijn natuurlijk heel verstandig (pap en mam 🙂 in de auto blijven zitten :-D. Later bij het visitors centre zagen we een a-4tje hangen over een beer die vandaag gespot was, dus Thom zei dat wij er ook eentje hadden gezien. Nou voor we het wisten stonden we een heel formulier in te vullen over waar, hoe hij er uit zag, wat ie aan het doen was enz.

Eenmaal op het strand, terwijl we nog een beetje na zaten te grinneken, leest Thom in de krant dat een paar dagen geleden een man een cougar (de puma van het westen) heeft neergeschoten, omdat deze plotseling het strand op rende en er vandoor ging met zijn hondje (die los liep). Het is hier gewoon het wilde westen joh! Gelukkig kan dat niet zomaar en heeft de politie het verhaal onderzocht om zeker te weten dat het geen jager was met een coverstory.

Toen ik later vanmiddag een stuk ging rennen (op het fietspad langs de weg), voelde dat toch wat anders aan, dan normaal. Alsof er elk moment een beer of puma de bosjes uit kon springen. Ik kan iedereen meteen geruststellen, zoals ik al eens eerder vertelde, de kans dat je een (gevaarlijk) wild beest tegenkomt is heel klein. Je moet wel wat voorzorgsmaatregelen nemen: eentje is bijvoorbeeld dat je niet alleen gaat wandelen, maar altijd met meerderen en dat je geluid maakt zodat beesten je horen aankomen. Ik moet wel zeggen: tot nu toe was het nog een wat theoretische gedachte dat hier wilde beesten zitten, maar nu is wel duidelijk dat ze hier écht zijn! We mogen hier op de camping ook absoluut niks aan eten of lege chipbakjes oid buiten laten liggen. Dit is de eerste keer dat we hier op gewezen worden.

Vanavond is voorlopig onze laatste avond samen! Morgen komen onze vrienden uit NL aan! Super veel zin om iedereen te zien! We hebben onze laatste avonden goed benut door een Penoza marathon te houden, zodat we seizoen drie uit hebben voordat iedereen er is (dan hebben we natuurlijk geen gelegenheid meer om te kijken). Spannende en goede serie!

DSC_0499

Geweldig he?! Volgens mij zit hij/zij iets van bramen te eten.

DSC_0500

DSC_0569

Thom sinds lange tijd weer op de plank in de golven!

DSC_0608

DSC_0649

was leuk maar wel koud! Morgen misschien zijn winterpak aan… 🙂

DSC_0653

DSC_0584

By | 2015-07-17T05:43:05+00:00 July 17th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk July 17, 2015 at 11:27 am

    Wat ongelofelijk gaaf zeg. Ik heb eens een stuk staart van een walvis gezien. Nou dan ga je ook stuiteren. Hahaha. geweldig!!
    xxx
    Anouk

Comments are closed.