15 september: Idaho Falls

//15 september: Idaho Falls

Foto: De Idaho Falls, kwam Thom tegen toen hij een stukje ging fietsen.

Na bijna een maand geen hookups, is het een luxe dat nu elk stopcontact in de camper het weer doet, dat je de lichten ook overdag aan kunt zetten en dat je heerlijk uitgebreid kunt douchen, want het water wordt toch niet opgeslagen in de tanks, maar gaat hier rechtstreeks de riolering aan. We kunnen ook zelf weer een wasje draaien in plaats van een laundromat op te zoeken!

We staan op een stadscamping bij Idaho Falls, een prima rv parkje, niet heel bijzonder, maar het ligt mooi halverwege de route naar Salt Lake City. Vanmorgen vertrokken we met pijpenstelen uit Yellowstone en toen Thom tegen de man bij de receptie zei dat we twee dagen eerder weggingen, zei hij heel droog dat we niet de enige waren :-).

Het is geweldig hoeveel zon we de afgelopen weken/maanden hebben gehad! De zonnepanelen doen het als een tierelier! Helemaal nu Thom wat moertjes heeft aangedraaid: het systeem kon soms eindeloos piepen (teken dat de batterij bijna leeg is), terwijl we dan bijvoorbeeld wel de hele dag zon hadden gehad en vervolgens nog de hele avond licht en tv aan konden hebben. Het piepte, maar verder viel er niks uit. In de gebruiksaanwijzing stond dat je dan eens alle schroefjes en moertjes na moest lopen en ja hoor, er bleek bij de batterij eentje vrij los te zitten. Nu is het gepiep verleden tijd (tenzij ze écht bijna leeg zijn) en kunnen we ook dingen als de broodrooster aansluiten (daarvoor trok het systeem dat niet en sloeg de rooster af). Een enorme verbetering :-).

Zoals ik al schrijf is het nu een luxe om ongelimiteerd water en elektriciteit te hebben, maar we missen het eigenlijk niet! De tanks houden zoveel water dat we een volle week makkelijk zonder aansluiting kunnen. Natuurlijk moet je dan niet 2x per dag gaan douchen, maar laten we eerlijk zijn, we douchen over het algemeen toch veel meer dan noodzakelijk. Als je niet uitgebreid hebt gesport, kun je makkelijk een dag overslaan :-D. Ja, echt waar haha! Ik vroeg me laatst ook af hoe je dat nou ook al weer doet onder een ‘gewone douche’ en je het water laat stromen terwijl je je in staat te zepen, dat is toch eigenlijk helemaal niet handig? Zelfs met al het water van de wereld zet ik het nu tussendoor uit, gewoon omdat het handiger is!

We blijven hier een paar dagen en rijden vrijdag door naar Salt Lake City. We zijn er dan een dikke week voordat Clara en Paul aankomen. Geboren uit een todo lijstje met wat onderhoudswerkzaamheden die aan de 5th wheel, de auto en de fietsen moeten worden uitgevoerd. Dan is het wel heel handig om bij een grote stad te zitten.

Nog even een update: de oplettende lezer kan zich misschien nog herinneren dat ik komkommertjes en bietjes op zuur had gezet? Eerste keer en ik was heel benieuwd of het lekker zou zijn! Resultaat mag er wezen, ze zijn heerlijk! De bietjes met wat gebrokkelde feta, op brood met kaas of door de salade en de komkommertjes smaken echt als augurkjes. Dit is voor herhaling vatbaar! Hier het recept voor de bietjes.

IMG_7479

Welcome to the future! We zijn sinds gisteren geabonneerd op SiriusXM. Voor 15 dollar per maand keuze uit reclame vrije zenders die via de satelliet overal te ontvangen zijn! Geweldig als je veel in de auto zit: nooit meer zenders die gaan storen of wegvallen! We stuitten er toevallig op en hebben het nu gratis op proef voor twee maanden. Bizar dat dit kan en dat ze weten dat onze autoradio betaald heeft!

IMG_7482

Onze buren met een rig ter waarde van 415.000 dollar! Gouden wc brillen?

IMG_7485

Ze hebben ook een tv buiten 😀

IMG_7484

The falls

IMG_7481

Elke dag zoek ik door een bakje steentjes uit mijn ‘mijn zak’. Vandaag vond ik die grote knoeper helemaal links!! Dat is wel een heel mooi exemplaar! Zo leuk om dat te vinden in een bakje steentjes die er ongewassen uit zien als niets meer dan wat waardeloos grint!

 

By | 2015-09-16T03:40:30+00:00 September 16th, 2015|onderweg|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Roland Ummels October 18, 2015 at 3:57 pm

  Hallo Bianca en Thomas,
  Ik weer eens bijgelezen van jullie blog. Het is toch leuk en soms ook leerzaam om te lezen. En wat een geweldige foto’s en filmpjes. Leuk dat je weer concreet bezig bent met het schilderen. Nog veel plezier met Paul en Clara
  Groet Roland

  • biancthom October 19, 2015 at 5:10 am

   Leuk dat je meeleest Roland! Tot snel in Maastricht! Bx

Comments are closed.