13 november: Stukje fietsen

//13 november: Stukje fietsen

We staan vandaag vrij laat op, zoals de meeste dagen de laatste weken. De temperatuur daalt binnen tot een graad of 7 en aangezien de zon zich pas laat zien vanaf een uur of kwart over acht, blijven we (ik) wat langer liggen dan normaal, lekker warm! Ik ben meestal een vroege vogel, dus rond negen uur op staan, is laat voor mij!

Eigenlijk moest de auto naar de garage voor nieuwe banden, maar Thom heeft zo’n voorgevoel dat de banden die hij online besteld heeft een paar dagen geleden helemaal niet zijn aangekomen. Zijn gevoel klopt, sterker nog, de garage heeft ons niet eens in het systeem staan! Grrrrr, nog steeds geen nieuwe banden. We hebben achter nog net geen formule 1 race banden! Ok, dat is een beetje overdreven (voordat ik allemaal ongeruste ouders aan de telefoon heb)….Nou das ook toevallig, terwijl ik dit schrijf worden we gebeld door de garage dat de banden tóch zijn binnen gekomen! Morgen first thing dus naar de garage!

Voordeel is dat we de hele dag nu open hebben staan en we besluiten lekker een stuk te gaan fietsen. We staan hier midden tussen de trails en Thom zoekt een leuke uit, die vlakbij de camping begint. Het is inderdaad een mooie single trail (er ligt een heel trail system), heel flowy dwars door een dennenbos. De natuur is hier wel heel apart, want aan de ene kant ruikt hier hier naar dennenbomen en herfst, aan de andere kant zie je ook her en der allerlei soorten cactussen omdat het hier zo droog is en in de zomer ook erg warm kan zijn. Vandaag hebben we met stralende zon en 22 graden weer helemaal niks te klagen! Tijdens het fietsen zien we heel veel aangeharkte forest floor en losse takken, bladeren e.d. liggen her en der op grote hopen (soms manshoog of hoger). Dit is om te voorkomen dat als er brand uitbreekt (het is enorm droog), het zich minder makkelijk kan verspreiden.

Na twee uur zijn we weer terug bij de auto en besluiten een stukje verderop bij een leuk restaurantje wat te eten. Het is inmiddels half drie dus we hebben allebei wel trek! Ik denk dat ik in tijden niet zo lekker heb gegeten! We nemen allebei blackend catvis with rice and cole slaw. Ik heb dat blackend al eens eerder op een menukaart gezien en kwam er toen achter dat dat gepaneerd betekend. Beetje raar om het zo te noemen, maar het is gelukkig niet zwart geblakend, maar smaakt heerlijk!

By | 2019-11-14T03:11:39+00:00 November 14th, 2019|onderweg|Comments Off on 13 november: Stukje fietsen

About the Author: