13 juli: The Abyss

//13 juli: The Abyss

Vandaag stond vooral in het teken van boodschappen doen. We waren de afgelopen weken niet echt in de buurt van een winkelcentrum en aangezien Nanaimo het centrum van de regio is, kon ik mooi een ToDo lijstje afwerken. Omdat hier nergens kampvuurtjes mogen worden gestookt, hebben we een portable gas fire pit gekocht. Erg leuk ding, groot voordeel dat het niet rookt en geeft, door de lavastenen die er in liggen, toch lekker warmte af. Het roosteren van de marshmallows is nu een kwestie van een druk op de knop 😀 Ik moet ook eerlijk zeggen dat wij samen eigenlijk zelden een vuurtje maakten, is toch anders als je met zijn tweeën bent. Het is best wel een gedoe. Daar komt nog bij dat we geen vlees eten en je dus ook niet veel anders dan marshmallows kunt roosteren. Bovendien zit één van de twee altijd in de rook en daar hebben we nu helemaal geen last meer van! Nu kun je makkelijk het vuur aanzetten en als je een kwartier later naar binnen wil, weer uit.

Verder wilde ik even langs de biowinkel voor het één en ander, langs de Home Depot voor deurgreepjes en nog een paar plantjes, langs Staples Office Supplies voor fotopapier en langs Pier 1 Import voor een nieuw kleed, omdat de vorige wel heel smoezelig was geworden. Heb daar ook een mooie lijst gekocht en met het fotopapier ga ik een leuke foto van Bick printen om in te lijsten en hier op te hangen.

Thom heeft vandaag gewerkt en zich vermaakt met het maken van een time lapse filmpje van het getij. Zie hieronder, is erg leuk geworden!

Eind van de middag hebben we nog een mooi stuk gefietst. Ook hier bleken de trails dicht, maar een koppel dat net terug kwam van het wandelen, zei dat we gerust konden gaan fietsen. Ze kwamen uit Engeland en woonden hier al meer dan 40 jaar, toch herkende je zijn accent onmiddellijk. Hij vertelde dat er veel Britten in de buurt van Nanaimo wonen, die zijn hier naar toe gekomen om in de kolenmijnen te werken. Het grappige is, dat we nu de sfeer in het stadje ook wat beter kunnen plaatsen. Ook al zijn de mijnen al jaren gesloten, Nanaimo doet stoffig en grijs aan. Helemaal niet de sfeer die je verwacht van een havenstadje omringt door prachtige natuur.

Hij tipte ons om helemaal de berg op te fietsen tot The Abyss, een indrukwekkend diepe spleet in de aardkorst, ontstaan door een aardbeving (heel lang geleden). Je komt bovenop de berg bij een soort stenen plateau uit en daar zit dan gewoon een enorm diepe en redelijk brede scheur in de grond. Heel bizar! Ook nergens een waarschuwingsbordje of zo. Als je je bedenkt op hoeveel plekken er borden staan en hoeveel er overbodig zijn, dan is het meer dan vreemd dat hier nergens een uitroepteken staat!

IMG_8132\ IMG_8130

IMG_8135

IMG_8136

IMG_8137

IMG_8142

IMG_8140

IMG_8144

 

By | 2015-07-14T06:16:04+00:00 July 14th, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk July 14, 2015 at 8:00 am

    Mooi Thom!!!!

Comments are closed.