12 september: Grant Village

//12 september: Grant Village

We zijn vandaag doorgetrokken naar Grant Village aan het Yellowstone meer. Het is wat zuidelijker in het park en ligt op 2400m. De komende twee dagen is het nog zonnig en warm warm met overdag 20 graden, maar vanaf dinsdag gaat de temperatuur omlaag en duiken we ‘s nachts onder het vriespunt! Om er voor te zorgen dat de leidingen niet bevriezen, zetten we de thermostaat in de camper op zo’n 5 graden, dan slaat hij automatisch aan, heel handig.

Het was niet ver rijden, maar onderweg waren er een boel wegwerkzaamheden waar we lang voor moesten wachten, dus toen we hier aankwamen waren we allebei redelijk uitgepoept. Gelukkig hadden we gereserveerd, want de camping is ondanks de 400 plekken, helemaal vol. We blijven hier tot halverwege volgende week en een paar dagen later gaan ze hier ook dicht voor het winterseizoen.

Terwijl Thom bezig ging met het loskoppelen van de 5th wheel, ging ik meteen even wat eten maken. Ik kan soms zo knorrig worden van te laat eten, gelukkig weet ik het van mezelf en weet Thom het misschien nog wel beter, dus dan heeft het even prioriteit over al het andere 🙂 Lekker snel en makkelijk: twee wrapjes ontdooien en even in de pan, daarna een zakje diepvriesgroente met restje aardappeltjes van gisteren, stukjes nepkip, wat soya saus, mosterdpoeder, gedroogde chilipepers, zout, peper en ui even wokken. Ik had nog twee gekookte eitjes en klaar is kees. Zo klaar en echt een heel lekker bakkie :-). We zijn op dit moment bezig met het nieuwe seizoen Project Runway en Mr Robot, een prima afwisseling tussen luchtig – bitchy & donker – spannend! Allebei aanraders.

Eigenlijk hadden we nog wel even het meer op gewild met de kajak, maar nadat Thom een tukkie had gedaan en ik een half uurtje workout, hadden we allebei niet zoveel zin meer in actie en zijn we even een rondje gaan fietsen. De camping ligt aan het Yellowstone meer dat op 2350 meter hoogte ligt en 350km2 oppervlak heeft. Het kan er goed spoken en het water is het hele jaar door zo koud dat er borden langs de kant staan, dat je binnen 20 minuten het loodje legt als je er in valt. In de winter vriest het dicht en ligt er vaak tot ver in mei/juni een meter ijs.

Toen we bij het water aankwamen, zagen we een enorme rookkolom, een niet mis te verstane bosbrand. Via google kwamen we er achter dat deze 2 dagen geleden ontstaan is in het park door bliksem inslag. Het was ons al opgevallen dat er rook hing toen we vanmorgen vanuit Mammoth Hot Springs vertrokken, maar we dachten in eerste instantie dat dit van de Montana bosbranden afkomstig was. Dit is een stuk dichterbij ‘huis’!

IMG_1551

IMG_7464

IMG_7458

IMG_7461

kuifje 😀

IMG_7465

By | 2015-09-13T01:32:10+00:00 September 13th, 2015|onderweg|Comments Off on 12 september: Grant Village

About the Author: