1 juli: Canada Day

//1 juli: Canada Day

Het is vandaag Canada Day! Alle vlaggen uit? Muaaw, dat valt wel mee. Overal festiviteiten? Nope ook niet echt. Wat is Canada Day? Geen idee! Ik ga het nu opzoeken 😀

Ze vieren dat vandaag in 1867 er een verdrag werd gesloten waardoor drie kolonies één land werden binnen het Britse Koninkrijk. Het wordt op verschillende manieren gevierd, maar de nadruk ligt op Ottawa, de hoofdstad van Canada, waar concerten en culturele evenementen plaats vinden. Over het algemeen in het bijzijn van de Gouverneur, de Minister President en soms ook leden van het koninklijk huis van Groot-Brittannie.

Canada en Groot-Brittannie delen een staatshoofd en monarchie en hebben eenzelfde soort overheid. Ondanks de geschiedenis die ze samen delen, zijn beide landen tegenwoordig op politiek, sociaal, economisch gebied onafhankelijk van elkaar. Toch merk je hier dat de Canadezen heel koningsgezind zijn en Koningin Elizabeth is ook echt hun koningin, ze staat niet voor niets op alle dollar briefjes!

Wij waren aan het eind van de middag naar Thatch Cafe gegaan, dat is een geinig tentje vlakbij de ferry (waar we al eens voor een dichte deur stonden na het fietsen). Er trad een leuke lokale band op en er was een zelfgemaakte bootjesrace, heel geinig om te zien. Erg gezellig sfeertje! Het is heel leuk om te merken dat ook al kennen we er niemand, we niet het gevoel hebben er in ons ‘eentje’ te zijn. Weet je wel, dat je het gevoel hebt dat iedereen elkaar kent en jijzelf niemand. Dat is wel zo, maar het voelt niet vervelend. Het is gewoon een gegeven en we vermaken ons samen prima, maken af en toe een babbeltje, maar voelen ons niet buitenstaanders ofzo.

DSC_0180

DSC_0181

Lokale band, heel goed!

DSC_0227

De bootjes liggen klaar voor de start!

DSC_0211

DSC_0223

Deze meneer is wel heel ambitieus 🙂 Hij heeft elke voet in een aparte boot. De hond wil ook mee!

DSC_0238

DSC_0229

DSC_0201

 

 

By | 2015-07-02T05:10:59+00:00 July 2nd, 2015|onderweg|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Anouk July 2, 2015 at 9:12 am

    Wat gezellig allemaal!! 😀

Comments are closed.